Rekenen voor kinderen: rekenen met vier figuren

In dit artikel gaat het over vier figuren, dit zijn het vierkant, de rechthoek, de driehoek en het rondje. We gaan de omtrek en de oppervlakte van deze figuren leren.

Rekenen voor kinderen

Rekenen voor kinderen: rekenen met vier figuren

Geometrie figuren, het vierkant, de rechthoek, de driehoek en het rondje

Het vierkant

Rekenen voor kinderen en geometrie figuren, het vierkant, de rechthoek, de driehoek en het rondje. Een vierkant heeft 4 kanten, 4 hoeken en 1 vlak. Bij een vierkant is iedere kant even lang, de eerste als de eerste kant a is dan is de tweede kant ook a. De omtrek krijg je als je a x 4 = 24 x 4 = 96 doet. De oppervlakte is a x a = 24 x 24 = 576 cm.

De driehoek

De driehoek heeft 3 kanten, 3 hoeken en 1 vlak. De omtrek is als iedere kant even lang is a x 3 = 24 x 3 = 72. De oppervlakte is voor de kinderen nog te moeilijk. Dat is voor mij ook te moeilijk. Rekenen voor kinderen!! Rekenen voor kinderen en de omtrek. De oppervlakte is hier helaas nog te moeilijk voor kinderen! Bij een driehoek moet niet iedere kant even lang te zijn. Als niet iedere kant even lang is dan moet je die met andere letters uitdrukken.

De rechthoek

De rechthoek heeft 4 kanten, 4 hoeken en ook nog 1 vlak. De 2 kanten die tegen over elkaar zijn zijn even lang. Die kanten zijn evenwijdig dat is dat zij recht naast of boven elkaar zijn en nooit bij elkaar kunnen komen. De omtrek van een rechthoek is (a + b) x 2 = (24 +20) x 2 = 88 cm. De oppervlakte is a x b = 24 x 20 = 480 cm².

Het rondje

Het rondje heeft 1 vlak. De omtrek en de oppervlakte is nog te moeilijk. De klok met wijzers is ook rond in het artikel de klok. Een bal is geen rondje. Een bal is een figuur in de ruimte. Een bal is ook wel een bol en is wel in de ruimte. Een bal is net als een kubus een figuur in de ruimte. Rekenen voor kinderen

Betekenissen

km = kilometer m = meter dm = decimeter cm = centimeter mm = millimeter

Deze soorten figuren

Rekenen voor kinderen. Het vierkant, de rechthoek, de driehoek en het rondje zijn geen ruimte figuren. Hier is het einde nog een keer het vierkant, de rechthoek, de driehoek en het rondje is rekenen voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *