Nagerecht: appelcrumble de ingrediënten en de bereiding

Nagerecht: appelcrumble de ingrediënten en de bereiding. Hier onder kunt men de ingrediënten en de bereiding van een heerlijk nagerecht of tussendoortje vinden, van appelcrumble.

Nagerecht: appelcrumble de ingrediënten en de bereiding
Appelcrumble

Nagerecht: appelcrumble de ingrediënten en de bereiding

Appelcrumble: het recept

Zet dit voor je gaat beginnen gereed: men hebt een paar appels , een beetje bloem, een beetje boter of margarine, een beetje suiker,  een beetje water en ijs of slagroom nodig.

We gaan aan de slag

Nagerecht appelcrumble de ingrediënten:

  • 3 grote appels
  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter of margarine
  • 100 gram suiker
  • water
  • slagroom of schepijs.

Nagerecht appelcrumble de bereidingswijze:

  1. Schil de appels.
  2. Snijdt de appels in fijne stukjes, van 5 cm lang en 1 cm breed.
  3. Doe de appels in een pan met een beetje water en 50 gram suiker en kook ze 10 minuten.
  4. Zet de oven op 180 graden
  5. Doe de bloem de boter of margarine en de rest van de suiker in een bak, en mix het met een vork.
  6. Doe de gekookte appels in een oven bak.
  7. Gooi de mix boven op de gekookte appels.
  8. Doe de oven bak in een oven van 180 graden voor 60 minuten.
  9. Serveer de appel crumble met schepijs of slagroom, voor de smaak.

applecrumble

Appelcrumble en de tips:

  1. Dit nagerecht is zeer zeker een aan rader, maar als men de slagroom of het schepijs vergeet is het minder lekker, dus je vergeet het gewoon niet.
  2. Zet de wekker niet gelijk op een uur.
  3. Haal de slagroom niet uit de koelkast samen met de andere spullen, maar iets later.
  4. Haal het schepijs niet uit de koelkast, want dan is het gesmolten ha ha ha.
  5. Haal schepijs pas uit de vriezer voor het serveren, met 1 of 2 minuten.
  6. Als een uur bakken te lang is kunt men dat verkorten, want in het echte recept staat 30 minuten, maar ik heb het probeerd, en dat was echt veel te weinig, want het moet wel lekker bruin zijn. Dit recept staat in het Engelse  boek van een vorige artikel. Als je dat artikel nog niet heb gelezen, lees dat dan ook zeer zeker, want daar staat meer interessants in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *