De Kolonisten van Catan: het spel en de spelregels

De Kolonisten van Catan: het spel en de spelregels

Als je de doos van de De Kolonisten van Catan : het spel en de spelregels hebt dan moet je voor het begin van het spel spelregel A en B hardt op voor lezen, als er onder het spel iets is dan kun je dat in een boekje bekijken dat in de doos zit. Het spel is voor mensen van tien jaar en ouder,je kan het spelen met drie en vier spelers. Het duurt ongeveer vijfenzeventig minuten. Er zit een papier in de doos met de spelregels op en daar staat ook een voorbeeld hoe je de veld kaarten moet leggen als beginner, wij deden gewoon altijd een opstelling die we zelf willen.

 De Kolonisten van Catan

De Kolonisten van Catan : het spel en de spelregels / De doos

De inhoud van de doos is : kaartjes waar je alles van kan maken en krijgen. Zevenendertig veldkaarten van deze kaarten maakt men het spelbord, het spelbord bestaat uit vier veldkaarten tarwe, wol en hout verder nog uit één woestijn en achttien veldkaarten water negen met en negen zonder kade en nog drie veldkaarten steen en erts. Er zitten een paar fiesjes en een paar veldkaarten overbodig in. In de doos zitten van iedere kleur vijftien straatjes vijf dorpjes en vier steden, er zit ook een ridderkaart in dat is wie het eerst drie kaartjes heeft met een ridder er op. Er zit ook een straatkaart in dat is wie het eerst vijf straten achter elkaar heeft waar je over kan rijden zonder achteruit te rijden, vier kaarten waar op staat wat je va wat kan maken. Fiesjes met nummertjes er op. Een ridder. Twee dobbelstenen verder zitten alleen nog de spelregels en nog een ander boekje er in. In dat boekje staat alles in volgorde van A tot Z.

Kolonisten van Catan

 

de Kolonisten van Catan / Het spel

Het spel de Kolonisten in Catan is een spel uit Duitsland en is heel leuk er zijn vier verschillende kleuren : rood, blauw, wit en oranje. Wij spelen dit spel helemaal anders en ook nog een jaar en drie maanden, ik heb het spel voor mijn verjaardag gekregen, dus als je een verlanglijstje voor je verjaardag maakt zet dit spel er zeker bij. Wij spelen dit spel alleen maar in de winter. In de zomer gaan we naar het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *