Buschauffeur worden: buschauffeur worden in Hongarije

In dit artikel gaat het over bussen, vooral over de Balaton Volán ZRT maatschappij, dat is de maatschappij die aan de noord-oost kant van het Balatonmeer het meest tegenkomt. 

Buschauffeur worden

Buschauffeur worden: buschauffeur worden in Hongarije

Buschauffeur worden. Buschauffeur worden is helemaal niet zo makkelijk, ik dacht dat het veel makkelijker was.

De bus komt

Voor als de bus komt moet je uit het bushokje gaan, als er niemand buiten het bushokje staat. Als je niet uit het bushokje gaat dan rijd de bus flink hard voorbij. Buschauffeur worden is heel leuk.

Als jij buschauffeur bent

Buschauffeur worden, als jij buschauffeur bent. Als jij zelf buschauffeur bent dan kun je alles zelf bepalen. HIER EEN PAAR BELANGRIJKE TIPS. ALS JIJ BUSCHAUFFEUR BENT. GEBRUIK DEZE BELANGRIJKE TIPS ZEER ZEKER!!!

 1. Rij niet te hardt!
 2. Kom nooit te vroeg bij een bushalte !
 3. Rij nooit een bushalte of soms een stuk van je route verkeerd of voorbij!
 4. Als jij moet stoppen omdat er iemand op wil stappen, en jij let niet op de mensen die uit willen stappen. Dit is een fout die je vaak tegen komt bij chauffeurs!
 5. Deze fout kun je ook tegenkomen als er niemand op wil stappen, dan is er, maar één verschil en dat is dat de chauffeur per ongeluk voorbij rijd!
 6. hier nog één laatste fout, deze fout is dat ze de achter deur open doen en daarna niet meer dicht doen!

Buschauffeur worden

Wat zou je aan deze fouten kunnen doen als jij de chauffeur bent

Fout één was

 1. – rijd niet te hardt

Oplossing : Dat je niet harder dan 85km/uur moet rijden dit kan alleen als je een lange route hebt en dat je niet iedere 5 – 10 minuten voor een dorp moet stoppen net als van Wenen naar Parijs kan je harder rijden.

Fout twee was

 1. – kom nooit te vroeg bij een bushalte

Oplossing : Als je te vroeg komt wacht dan in die bushalte

Fout drie was

 1. – Rij nooit een bushalte of soms een stuk van je route voorbij.

Oplossing : let goed op je papieren.

Fout vier was

 1. – Als jij moet stoppen omdat er iemand op wil stappen, en jij let niet op de mensen die uit willen stappen. Dit is een fout die je vaak tegen komt bij chauffeurs.

Oplossing : voortaan beter opletten.

Fout vijf was

 1. – Deze fout kun je ook tegenkomen als er niemand op wil stappen, dan is er, maar één verschil en dat is dat de chauffeur per ongeluk voorbij rijd.

Oplossing : voortaan beter opletten.

Fout zes was

 1. – hier nog één laatste fout, deze fout is dat ze de achter deur open doen en daarna niet meer dicht doen.

Oplossing : goed op alle knopjes letten.

Hier nog een paar dingen die in of aan de bus zitten

Als je buschauffeur wil worden dan moet je toch wel heel veel dingen weten die in of aan je bus zitten hier een paar er van

 1. stuur
 2. schakelaar
 3. gaspedaal
 4. rempedaal
 5. koppeling
 6. motor rem
 7. knopjes voor de achter deur en voor de voor deur
 8. alarm knopje
 9. bus papieren
 10. lamp
 11. strippen kaart
 12. machine waar de kaartjes voor de mensen uit komen die geen strippen kaart hebben

Buschauffeur worden

De route van een bus in Hongarije :

Alsóörs – Veszprém – Alsóörs 4:52 – 5:25 – 5:57 , Veszprém – Alsóörs – Veszprém 6:30 – 7:05 – 8:20, Alsóörs – Veszprém – Alsóörs 9:10 – 11:10 – 12:20, Veszprém – Alsóörs – Veszprém 13:35 – 14:22 – 15:00, Alsóörs – Veszprém – Alsóörs 16:07 – 17:10 – 17:50, Veszprém – *Alsóörs – *Veszprém 18:45 – * 19:35 – *20:10 * = deze bus rijdt alleen in zomer tijd. afstand tussen Alsóörs en Veszprém is minder dan twintig km, voor de bus ongeveer 30 minuten. Buschauffeur worden.

Balaton Volan ZRT

Balaton Volan ZRT is de busmaatschappij aan de noordkant van het Balatonmeer, op de bovenste foto zie je het teken van Balaton Volan ZRT, voor de rest zie je nog een paar bussen van Balaton Volan ZRT. Buschauffeur worden in Hongarije lijkt mij niet zo makkelijk, want je moet vaak om 5:00 beginnen of nog vroeger en je hebt veel kans dat je pas om elf uur klaar ben. Natuurlijk kan je ook al om 20:00 klaar zijn.

Andere busmaatschapijen Hongarije: Somló volán, Bakony volán, Zala volán, Vasi volán, Kisalföld volán, Alba volán, Pannon volán, Tisza volán, Körös volán, Bács volán, Kunság volán, Kapos volán, Borsod volán, Szabolcs volán, Agria volán, Hajdú volán, Gemenc volán, Hatvani volán, Jászkun volán, Vértes volán, Nográd volán, Volánbusz , Mátra volán…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *