Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije. In dit artikel gaat het over een klein dorpje met ongeveer 1500 inwoners dat aan het Balatonmeer ligt, op een 5-10 minuten van Balatonfüred en dat op 15-20 minuten van de provinciestad Veszprém ligt. Het ligt op 5 minuten van het kleine stadje Balatonalmádi. Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije.

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Alsóörs is een dorpje gelegen ten noorden van het Balatonmeer in Hongarije, het is een mooi dorpje met een paar winkeltjes, een groente winkel, drie supermarkten, een paar restaurants, een pizzeria, het bekende Laroba hotel en een huishoud winkeltje. Er is een strand, er is een dokter, een tandarts, een post, een school, een apotheek, een kleuterschool, een paar kotjes waar ze ook groente verkopen, sporthal, voetbalveld, je hebt er verschillende bushaltes en er zijn ook nog twee kerken, zelfs is er een treinstation en ook zijn er campings beschikbaar

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Alsóörs Balatonmeer Hongarije: het strand

In het dorpje Alsóörs is ook een heel mooi strand, je kan er van alles eten en drinken. Wij gaan daar ook ieder jaar naar toe. Als je in Alsóörs op school zit dan mag je gratis, anders dan moet je betalen je kan er een kaartje voor een dag en een kaart voor een heel seizoen. In de winter kun je er gratis naar binnen bijvoorbeeld voor te gaan schaatsen, in 2011 kon je op het Balatonmeer schaatsen, in 2012 december 19 kon je er nog niet op schaatsen, in de winter is er ook nog wel iets te koop op het strand. Naast het strand is de pier van Alsóörs, daar in de zomer per dag 4 boten komen. Die boten varen rond elf uur naar Tihany en naar Siofok en komen dan rond half zes weer terug en varen door naar Siofok en Balatonkenese. Route boot 1 heen weg: Siofok – Balatonalmádi – Alsóörs – Csopak – Siofok, terug weg: Siofok – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Siofok, route boot 2 heen weg: Balatonkenese – Balatonalmádi – Alsóörs – Csopak – Balatonfüred – Tihany, terug weg : Tihany – Balatonfüred – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonkenese. Iedere dinsdag komt er ook nog een rondvaart boot, die gaat per dag 3 of 4 keer een uur een ronde varen, altijd de zelfde, dit is wel leuk

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Het Laroba hotel

Alsóörs: het Laroba hotel

In het dorpje Alsóörs is een luxe mooi groot hotel, maar ik ben er nog nooit geweest, het is ook een vissers restaurant, dit restaurant reikt ieder jaar een vissers wedstrijd uit.

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Het motor festival in Alsóörs: Harley Davidson Motor festival Alsóörs Hongarije

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije : het Harley Davidson Festival

In juni is het altijd heel druk op de weg en ook in de hotels, want dan komen uit allerlei landen motorrijders voor het Harley Davidson Festival. Dit is een Festival dat begint in Alsóörs en rijdt dan over de grote weg naar Balatonfüred en gaat dan met een boog naar Veszprém en dan met een boog weer terug naar het water en komt terecht in Balatonalmádi en rijdt dan langs het water terug naar Alsóörs. Deze route duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije

Een klein dorpje: Alsóörs Balatonmeer Hongarije : uitstapjes Alsóörs

Op een 4 kilometer van Alsóörs gelegen vindt je het dorpje Felsöõrs hier naartoe kan je niet zoveel uitstapjes vinden. Op een 14 kilometer van het dorpje Alsóörs kunt u de hoofdstad van de provincie Veszprém vinden, de hoofdstad van de provincie Veszprém is Veszprém. In de stad Veszprém is een dierentuin, dit is een leuk uitstapje. Er is ook een markt en je kunt er ook lekker winkelen. Er zijn verschillende plaza’s te vinden net als het Balatonplaza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *